OGIBiz Website

Eshop Before Menu
2748474
Menu
72602
Main Description
103514

Banner
77956
Vertical Image Area
77957
Horizontal Image Area
77755

Η Επαγγελματική και Ερασιτεχνική σχολή 'ΧΟΡΟΣ" προσφέρει εξειδικευμένα και προσαρμοσμένα μαθήματα για παιδιά όλων των ηλικιών, καθώς και μαθήματα για ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους, σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής, διαμορφωμένο με αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια.

Τα μαθήματα παρέχονται από πολύ έμπειρους πτυχιούχους καθηγητές που διασφαλίζουν οχι μόνο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και την πνευματική και σωματική βελτίωση, αλλά και την ασφάλεια που είναι αναγκαία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικους ερασιτέχνες.

Στη σχολή "ΧΟΡΟΣ" γίνονται δεκτά παιδιά μεγαλύτερα από 4 χρόνων. Στην τρυφερή αυτή ηλικία μπαίνουν οι βάσεις των χορευτικών σπουδών με ένα πλούσιο και ευχάριστο κινησιολογικό μάθημα, μέσα από το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και τις διασκεδαστικές ασκήσεις. 

Η σχολή ΧΟΡΟΣ έχει επίσης τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους όλων των ηλικιών, σε πολλά είδη χορού και σε όλα τα επίπεδα, όπως το κλασικό μπαλέτο, ο σύγχρονος χορός, ο αυτοσχεδιασμός κ.ά.

Η σχολή διαθέτει επίσης τμήματα Yoga, Pilates, Barre à Terre, bodyART και somatics, για ενδυνάμωση, αντοχή αλλά και χαλάρωση, με τους πιο διακεκριμένους καθηγητές στο κάθε είδος, με στόχο να καλύψει με τον πιο ολοκληρωμένο και ασφαλή τρόπο, τις σύγχρονες ανάγκες σωματικής άσκησης και διαλογισμού.

Στην σχολή λειτουργούν τμήματα φυτωρίου μετά από εξετάσεις που διενεργούνται κάθε Ιούνιο. Στα τμήματα αυτά γίνονται δεκτά παιδιά από 10 ετών, που επιθυμούν να ακολουθήσουν στο μέλλον, χορευτική σταδιοδρομία.

Η σχολή προσφέρει ειδικά οικονομικά οικογενειακά πακέτα, καθώς και ειδικά πακέτα για συνδυασμούς μαθημάτων για τον ίδιο σπουδαστή.

 

Vertical Image Area
115085

Τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας, χορεύουμε ξέγνοιαστα!

 
Με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε την έναρξη του νέου σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου 2020. 
 
Οι εγγραφές που θα γίνονται από τις 24 Αυγούστου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου θα επωφελούνται έκπτωσης 25%. 
 
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, θα παρθούν κάποια μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να μπορούμε όλοι μας να κινούμαστε ήσυχοι: 
  •   Όλοι βγάζουμε τα παπούτσια μας πριν την είσοδο στη σχολή.Θα υπάρχει παπουτσοθήκη στην διάθεσή σας για αυτό το σκοπό. Όποιος επιθυμεί να κρατήσει τα παπούτσια του στα αποδυτήρια θα πρέπει να εφοδιαστεί με μια σακούλα.
  •  Οι μικρές μας μπαλαρίνες θα πρέπει να έρχονται στη σχολή έτοιμες, φορώντας τα όμορφα κορμάκια τους από το σπίτι.
  •   Οι μεγάλοι μας αθλητές (pilates, bodyART, barre a terre) θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια πετσέτα/παρεό για να απλώσουν πάνω στο στρωματάκι. Εναλλακτικά, μπορούν να φέρουν το δικό τους ατομικό στρωματάκι.
  •   Πλένουμε τα χέρια μας ή τα απολυμαίνουμε με αντισηπτικό κατά την είσοδο μας στη σχολή και κατά την έξοδο μας από το μάθημα.
  •   Η χρήση ιατρικής ή υφασμάτινης μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο μας από τη σχολή είναι απαραίτητη. 
  •   Εάν η παραμονή στους χώρους αναμονής είναι απαραίτητη, η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων είναι υποχρεωτική.
 
Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε αλλαγή υπάρξει στα παραπάνω μέτρα.
Horizontal Image Area
82708

"Ένα σώμα που ξέρει πού βρίσκεται ανα πάσα στιγμή, ξέρει από πού ξεκινάει την κίνηση του, πού την ταξιδεύει και πού θα την τελειώσει..αλλά και που του αρέσει να αφήνεται στην αιώρηση και την πτώση και να απλώνεται στο χώρο σαν να είναι απέραντο.

Ένα σώμα που σίγουρα απολαμβάνει να χορεύει.

Ένα τέτοιο σώμα θα δουλεύουμε στο μάθημα μέσα από μικρές και μεγάλες κινητικές φράσεις με έμφαση στην λεπτομέρεια, στην καθαρότητα της κίνησης και στην τεχνική."

Με αυτή την ιδεολογία χορεύει η Μαρία Φουντούλη, έτσι και διδάσκει! Στο μάθημα, αφεθείτε στις κεντρόφυγους και κεντρομόλους δυνάμεις, αλλά μάθετε και να τις ελέγχετε.

 

Horizontal Image Area
93806

Το μάθημα έχει ως στόχο να προσφέρει στο σώμα τα εργαλεία που χρειάζεται προκειμένου να κινηθεί αβίαστα στο χώρο και στο χρόνο.

Μέσα από ασκήσεις θα αποκτήσουμε σταδιακά την τεχνική που θα μας βοηθήσει στην καθαρότητα και την ακρίβεια της κίνησης, στην ανακάλυψη διαφορετικών ποιοτήτων του σώματός μας, στη διαχείριση της ενέργειάς μας, στην ικανότητα εναλλαγής των επιπέδων στο χώρο και τελικά στην απόλαυση της κίνησης.

Το μάθημα ξεκινάει με ασκήσεις ενδυνάμωσης, συντονισμού και συνείδησης του σώματος και στη συνέχεια μέσα από την εκμάθηση κινητικών συνδυασμών οδηγούμαστε από το πάτωμα, στο μεσαίο και τελικά στο όρθιο επίπεδο.

 

Vertical Image Area
80074

To bodyART® είναι ένα σύστημα λειτουργικής προπόνησης που αντιμετωπίζει τον ανθρώπινο οργανισμό ολιστικά ως μία λειτουργική μονάδα, η οποία αποτελείται από το σώμα, το νου και την ψυχή και δημιουργήθηκε στην Ελβετία από τον Robert Steinbacher.

Μια τάξη bodyART® ακολουθεί πέντε διαφορετικές μορφές ενέργειας, οι οποίες σχετίζονται με τα πέντε στοιχεία της Κινεζικής φιλοσοφίας.

Με τη χρήση θεραπευτικών ασκήσεων, ασκήσεων ενδυνάμωσης και ευλυγισίας σε συνδυασμό με κλασσικές αναπνευστικές τεχνικές, το σώμα δυναμώνει και διατείνεται ταυτόχρονα, το αρνητικό στρες ελευθερώνεται, ο πόνος της οσφύος ανακουφίζεται και η στάση και η συνειδητότητα του σώματος βελτιώνονται.

Το 2005 και το 2006 το σύστημα bodyART® βραβεύτηκε ως η καλύτερη διεθνής ιδέα από τα βραβεία ECA OBOW.

«Αν η Τέχνη είναι ένας τρόπος να δημιουργείς, το Yoga είναι ο τρόπος να δημιουργείς τον εαυτό σου»

Σημαδεμένη με μια ισχυρή εικόνα: Φιλοσοφία και Τέχνη να ζεις, η Hatha-Yoga 4000 χρόνια πριν έρχεται έως εμάς ιατρικά τεκμηριωμένη. Οι επιστημονικές έρευνες πάνω στις εγκεφαλικές λειτουργίες, αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά της σε δυσλειτουργίες που οφείλονται στο στρες: πόνοι στη ράχη, αϋπνία, κατάθλιψη…

Η προτεραιότητα στην αναπνοή μας όταν εκτελούμε τις στάσεις (asanes) στο Yoga και όταν μένουμε στην αποκατάσταση (χαλάρωση) σιγά-σιγά μας οδηγούν στο να βιώσουμε μία εσωτερική ισορροπία.

Ένα εβδομαδιαίο μάθημα είναι αρκετό για να επωφεληθούμε τα οφέλη, καθώς  ο απόηχος του μαθήματος διαρκεί όλη την βδομάδα. Η συνειδητότητα  αλλάζει, βελτιώνει τις δεξιότητες, ελευθερώνει την πράξη, ασκεί.

Αυτή η πρακτική καλλιεργεί την προσοχή πάνω στο σώμα και την αναπνοή, ώσπου κάποια στιγμή να βιώσουμε την εσωτερική σιωπή. Ο ασκούμενος βρίσκει τον δικό του δρόμο ακούγοντας τις προσωπικές του αισθήσεις.

Το μάθημα χτίζεται έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην κατάσταση των μαθητών, στις συνθήκες της ημέρας, την ώρα, την εποχή στις κλιματικές συνθήκες. Οι ασκήσεις είναι κλασσικές και παραδοσιακές επιλεγμένες έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και να παρέχουν μέγιστη ενέργεια με την ελάχιστη σωματική σπατάλη.

Το Τάϊ Τσι ή πιο ολοκληρωμένα Τάι Τσι Τσουάν είναι μια πολεμική τέχνη που έχει τις ρίζες της στην Κίνα. Στις μέρες μας παρ’ όλα αυτά είναι περισσότερο γνωστή σαν ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης που προσφέρει υγεία, χαλάρωση και πνευματική διαύγεια.

Τάϊ Τσι σημαίνει κάτι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να περιγραφεί. Είναι ένας διπλός υπερθετικός βαθμός. Πολύ το μεταφράζουν ως το Μέγα Υπέρτατο, το Μέγα Απόλυτο. Τσουάν σημαίνει πυγμή εξ’ ου και μαχητική τέχνη αλλά σημαίνει και ιερή χειρονομία. Τάϊ Τσι Τσουάν η Μεγάλη Υπέρτατη πολεμική τέχνη ή η Ιερή Χειρονομία του Μεγάλου Απόλυτου.

 Το Τάϊ Τσι Τσουάν είναι ένα σύστημα ήπιας σωματικής εξάσκησης, που αποσκοπεί στην προώθηση μιας γενικότερης αίσθησης ευεξίας-τόνωσης και αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ζωής. Ολιστική με την έννοια ότι δεν διαχωρίζει ανάμεσα στην σωματική, την συναισθηματική και διανοητική υγεία. Ταυτόχρονα και κάτω από το ίδιο σκεπτικό, δεν διαχωρίζει ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον του, αλλά μάλλον αναπτύσσει την αίσθηση ότι είμαστε μέρη ενός ολοκληρωμένου βιοσυστήματος. Έτσι μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε πως για την διατήρηση της ατομικής μας υγείας είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την αλληλοσύνδεσή μας με την φύση και να φροντίσουμε με τρυφερότητα για την διατήρηση της ισορροπίας μαζί της.

Vertical Image Area
76529

Πρόγραμμα Ερασιτεχνικού Τμήματος 2018-19

Footer
72607